Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
- 2 red capsicums (approx. 420 g), cut into halves and deseeded
- 1 eggplant (approx. 350 g), cut into halves lengthways
- 40 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 garlic clove
- 1 fresh red chilli, deseeded if preferred
- 6 pitted Kalamata olives
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground smoked paprika
- 20 g lemon juice
Cauliflower and fennel nuggets
- 500 g water
- 150 g cauliflower florets
- 150 g fennel bulb, trimmed and cut into slices
- 100 g cheddar cheese, cut into cubes (3-4 cm)
- 3 spring onions/shallots (approx. 60 g), trimmed and cut into quarters
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra (optional) to serve
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 100 g breadcrumbs
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 egg
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 2 tsp nutritional yeast
- 40 g pine nuts
- lemon, cut into wedges, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 244.8 kJ / 58.3 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 142.8 mg
Alternatywne przepisy
Palak paneer
1h 15min
Tomato and lentil dahl
35 min
Sliders with walnut or sweet potato patties
2h 15min
Lentil moussaka
3h 30min
Basil pesto
10min
Freekeh and broad bean salad
2h 30min
Black bean molè (black bean chocolate chilli)
2h 25min
Lentil curry (dahl)
30 min
Pearl barley risotto with asparagus
1h 5min
Spinach and coriander pesto (Post-natal)
10min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 min
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min