![Cauliflower and fennel nuggets with ajvar Cauliflower and fennel nuggets with ajvar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/708A457B-F734-48B0-AD7A-DF616AE9FC91/Derivates/5E0BF8F9-E2EF-4BEC-8E38-818206BDA598.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
- 2 red capsicums (approx. 420 g), cut into halves and deseeded
- 1 eggplant (approx. 350 g), cut into halves lengthways
- 40 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 garlic clove
- 1 fresh red chilli, deseeded if preferred
- 6 pitted Kalamata olives
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground smoked paprika
- 20 g lemon juice
Cauliflower and fennel nuggets
- 500 g water
- 150 g cauliflower florets
- 150 g fennel bulb, trimmed and cut into slices
- 100 g cheddar cheese, cut into cubes (3-4 cm)
- 3 spring onions/shallots (approx. 60 g), trimmed and cut into quarters
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra (optional) to serve
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 100 g breadcrumbs
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 egg
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 2 tsp nutritional yeast
- 40 g pine nuts
- lemon, cut into wedges, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 244.8 kJ / 58.3 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 142.8 mg
Alternatywne przepisy
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min
Stuffed butternut pumpkin with feta
1 Std. 50 Min
Buttermilk corn cakes
25 Min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 Min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Rice paper rolls with sweet and sour chilli sauce
40 Min
Pearl barley risotto with asparagus
1 Std. 5 Min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 Std. 30 Min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13 Std. 25 Min
Carrot and fennel slaw with sprouted buckwheat
50hod. 15min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20min
Corn and coriander fritters with avocado tahini
1 Std. 15 Min