Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pangritata
- 1 garlic clove
- 40 g ciabatta bread (approx. 1 slice), cut into pieces (2 cm)
- 1 sprig fresh parsley, leaves only
- 20 g olive oil
- 30 g pine nuts
Vegetable pasta
- 100 g Parmesan cheese, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 2000 g water
- 100 g broccoli, broken into florets
- 100 g zucchini, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- 1 bunch asparagus, trimmed and cut into thirds
- 50 g sugar snap peas, cut into slices
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 sprig fresh basil, leaves only, plus extra for garnishing
- 2 garlic cloves
- 100 g fresh mushrooms, cut into quarters
- ½ tsp dried chilli flakes
- 60 g olive oil
- 250 g cherry tomatoes, cut into halves
- 1 tsp salt, plus extra to season
- 1 pinch ground black pepper, plus extra to season
- 500 g fresh pasta (see Tips)
- 60 g salted butter
- 180 g double cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4407.2 kJ / 1049.3 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 70.8 g
- Tłuszcz
- 71.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.9 g
- Błonnik
- 9.1 g
- Sód
- 1091.9 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40 min
Pasta alla puttanesca
35 min
Quick veggie pasta salad
30 min
Pad see ew
30 min
Tortellini soup
20min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 min
Penne and vegetables
35 min
One pot pasta with chorizo
35 min
Vegetable pilaf
1h
Chinese egg noodle soup with mixed mushrooms
35 min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40 min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15 min