Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh sage, leaves only
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 70 g rindless bacon rasher, cut into cubes (3 cm)
- 750 g lamb neck fillet, cut into pieces (4 cm), seasoned with ¼ tsp salt and ½ tsp ground black pepper
- 2 carrots, cut into slices (1-2 cm)
- 2 celery stalks, cut into slices (1-2 cm)
- 2 tbsp Meat stock paste, or Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g canned chopped tomatoes
- 200 g dry white wine
- 100 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2064 kJ / 491.4 kcal
- Białko
- 43.9 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 10.7 g
- Sód
- 823.7 mg
Alternatywne przepisy
Chicken chasseur
1 Std. 50 Min
Beef stroganoff
35 min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35 min
Chicken cacciatore
50 min
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Beef and pepper ragu
2 godz. 15 min
Beef Burgundy
1 Std. 45 Min
Southern-style pork and bean casserole
40 Min
Chorizo and chicken pasta
50 min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25 Min
Beef "Burgundy"
40 Min
Mongolian lamb hot pot
3h 25 min