Lamb spezzatino

Lamb spezzatino

4.4 79 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions

Składniki

  • fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
    3 sprigs
  • fresh thyme leaves only
    3 sprigs
  • fresh sage leaves only
    1 sprig
  • brown onion (approx. 150 g), cut into halves
    1
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    20 g
  • rindless bacon rasher cut into cubes (3 cm)
    70 g
  • lamb neck fillet cut into pieces (4 cm), seasoned with ¼ tsp salt and ½ tsp ground black pepper
    750 g
  • carrots cut into slices (1-2 cm)
    2
  • celery stalks cut into slices (1-2 cm)
    2
  • Meat stock paste or Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tbsp
  • canned chopped tomatoes
    400 g
  • dry white wine
    200 g
  • water
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 491.4 kcal / 2064 kJ
Białko 43.9 g
Tłuszcz 23.4 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 10.7 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 823.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...