![White fish and lemon risotto White fish and lemon risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BE38C0F0-D535-4D07-BC65-0D1CDDC13167/Derivates/11259DF2-F804-4B35-B094-5E709AA09441.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 2 - 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra finely sliced, to garnish
- 300 g white fish fillet, cut into pieces (2-3 cm)
- 2 tbsp olive oil
- 180 g Arborio rice
- 160 g verjuice
- 2 - 3 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g water
- ½ lemon, zest only, no white pith and grated
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 2 - 3 tsp butter, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2745.7 kJ / 656.3 kcal
- Białko
- 37.4 g
- Węglowodany
- 81.6 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 155.3 mg
Alternatywne przepisy
Salmon and fennel risotto
30min
Lamb and barley soup
50min
Pancetta, pine nut and ricotta pappardelle
35min
Sweet potato pasta with burnt sage butter
30min
Seafood and corn chowder
40min
Barley, bacon and chorizo soup
50min
Pear and blue cheese risotto
30min
Chicken fusilli with mushrooms
40min
Pasta with tuna
30min
Prawn and saffron risotto
30min
Chicken and pesto risoni
35min
Mushroom and bacon pasta
30min