White fish and lemon risotto

White fish and lemon risotto

3.5 65 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 portions

Składniki

  • spring onions/shallots trimmed and cut into pieces
    6
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, plus extra finely sliced, to garnish
    2 - 3 sprigs
  • white fish fillet cut into pieces (2-3 cm)
    300 g
  • olive oil
    2 tbsp
  • Arborio rice
    180 g
  • verjuice
    160 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 - 3 tsp
  • water
    400 g
  • lemon zest only, no white pith and grated
    ½
  • sea salt to taste
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper to taste
    1 - 2 pinches
  • butter to serve (optional)
    2 - 3 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 656.3 kcal / 2745.7 kJ
Białko 37.4 g
Tłuszcz 20.5 g
Węglowodany 81.6 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Sód 155.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...