Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 2 - 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra finely sliced, to garnish
- 300 g white fish fillet, cut into pieces (2-3 cm)
- 2 tbsp olive oil
- 180 g Arborio rice
- 160 g verjuice
- 2 - 3 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g water
- ½ lemon, zest only, no white pith and grated
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 2 - 3 tsp butter, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2745.7 kJ / 656.3 kcal
- Białko
- 37.4 g
- Węglowodany
- 81.6 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 155.3 mg
Alternatywne przepisy
Salmon and fennel risotto
30 min
Risoni with salmon and spinach
25 min
Almond crusted salmon with asparagus fettuccine
35 Min
Risotto with zucchini and prawns
1 Std. 15 Min
Prune and orange stuffing
10 min
Asparagus risotto
40 min
Steamed salmon with broccoli pesto
25 min
Mushroom risotto
30 min
Fish fillets with fresh corn polenta
1 godz. 5 min
Steamed fish fillets in a creamy leek sauce
35 Min
Linguine with salmon and herbs
25 min
Prawn and saffron risotto
30 min