Pumpkin and ricotta cannelloni

Pumpkin and ricotta cannelloni

4.7 233 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • pumpkin cut into cubes (1 cm)
    300 g
  • brown onion cut into quarters
    1
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil plus extra for frying
    20 g
  • fresh sage leaves plus extra for frying
    3
  • canned diced tomatoes
    400 g
  • tomato paste
    50 g
  • water
    150 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    30 g
  • fresh English spinach trimmed and cut into pieces (approx. 5 cm)
    50 g
  • ricotta (see Tips)
    300 g
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    ⅛ tsp
  • cannelloni shells (see Tips)
    250 g
  • pine nuts toasted, for sprinkling

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 292.8 kcal / 1229.6 kJ
Białko 12.4 g
Tłuszcz 18.6 g
Węglowodany 16.6 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 1396.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...