Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g pumpkin, cut into cubes (1 cm)
- 1 brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for frying
- 3 fresh sage leaves, plus extra for frying
- 400 g canned diced tomatoes
- 50 g tomato paste
- 150 g water
- 30 g Vegetable stock paste (see Tips)
- 50 g fresh English spinach, trimmed and cut into pieces (approx. 5 cm)
- 300 g ricotta (see Tips)
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- ⅛ tsp ground nutmeg
- 250 g cannelloni shells (see Tips)
- pine nuts, toasted, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1229.6 kJ / 292.8 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 1396.3 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin and antipasto risoni salad
35min
Zucchini slice
45 min
Pumpkin risotto with bacon
40 min
Vegetarian sausage rolls
40 min
Gozleme
1 godz. 40 min
Filo spinach slice
55 min
Three cheese spinach scrolls
2 Std. 15 Min
Tuna mornay
45 min
Feta, spinach and potato frittata
1 godz.
Pesto spaghetti with roast pumpkin
50min
Mexican stack
45 min
Black bean enchiladas
1 Std. 20 Min