Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g pumpkin, cut into cubes (1 cm)
- 1 brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for frying
- 3 fresh sage leaves, plus extra for frying
- 400 g canned diced tomatoes
- 50 g tomato paste
- 150 g water
- 30 g Vegetable stock paste (see Tips)
- 50 g fresh English spinach, trimmed and cut into pieces (approx. 5 cm)
- 300 g ricotta (see Tips)
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- ⅛ tsp ground nutmeg
- 250 g cannelloni shells (see Tips)
- pine nuts, toasted, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1229.6 kJ / 292.8 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 1396.3 mg
Alternatywne przepisy
Pesto spaghetti with roast pumpkin
50min
Mexican stack
45 min
Creamy tomato and salami fettuccine
30 min
Zucchini slice
45 min
Lentil and pumpkin pot pies
1h 25min
Pumpkin risotto with bacon
40min
Vegetarian sausage rolls
40min
Filo spinach slice
55min
Gozleme
1h 40min
Ricotta gnocchi
2 godz.
Black bean enchiladas
1 godz. 20 min
Feta, spinach and potato frittata
1 godz.