Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
- 1 - 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 2 - 3 fresh sage leaves
- ½ brown onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 40 g bacon, cut into cubes (3 cm)
- 450 g beef chuck steak, cut into pieces (2-3 cm)
- 2 pinches salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 carrot, cut into slices (1-2 cm)
- 1 celery stalk, cut into slices (1-2 cm)
- 2 tsp Meat stock paste (see Tips)
- 200 g canned diced tomatoes
- 100 g dry white wine
- 50 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2337.4 kJ / 558.7 kcal
- Białko
- 53.4 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 29.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 984.9 mg
Alternatywne przepisy
Beef stroganoff
35min
Beef ragu
1h 25min
Beef Burgundy
1h 45min
Shepherd's pie with butter bean mash
1 godz.
Lamb spezzatino
1h 45min
Chicken cacciatore
50min
Sausage ragu with orecchiette
1 godz.
Hungarian goulash
1h 30min
Irish stew
1h 30min
Chicken with capsicum
45 min
Tomato basil chicken stew
35min
Chorizo and chicken pasta
50min