![Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy) Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/680c9aa2c81ea289e6562ff07e672b5e/Derivates/56fea5dd549623b92fac1802241517a91adc54cf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ red onion
- 30 g fresh parsley, leaves only (approx.½ a bunch )
- 4 garlic cloves
- 500 g beef mince
- 75 g roasted pine nuts
- 100 g dried currants
- 35 g kecap manis
- 100 g panko breadcrumbs
- 2 eggs
- 1 tbsp paprika
- 2 tsp dried chilli flakes
- 1 - 2 tsp sea salt, to taste
- ½ - 1 tsp ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 442.8 kJ / 105.8 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 216.5 mg
Alternatywne przepisy
Cottage pie
1h 30min
Pumpkin risotto with bacon
40 Min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50 Min
Chicken and risoni bake
1 Std. 15 Min
Lamb sausage ragu
30 Min
Traditional sausage rolls
50 Min
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50 Min
"Hug in a mug" chicken soup
30 Min
Cheese and bacon scones
35min
Chunky bolognese
50 Min
Low waste chicken lasagne
1h 30min
Lala's creamy lemon butter chicken
1 Std. 10 Min