![Barley, bacon and chorizo soup Barley, bacon and chorizo soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3346B1BD-4E83-4C98-9728-3707DF927B5C/Derivates/2F51524C-A7C2-4308-A159-DC626EB160E7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g bacon, cut into cubes (2 cm)
- 200 g chorizo, cut into slices (1 cm)
- 1 brown onion, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 2 - 4 tsp dried oregano, to taste
- 3 celery stalks, cut into pieces (1 cm)
- 2 carrots, cut into pieces (1 cm)
- 80 g tomato paste
- 1 - 2 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1100 g water
- 200 g pearl barley
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1387.3 kJ / 330.3 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 1981.8 mg
Alternatywne przepisy
Pork cannelloni with vegetable sauce
1 Std.
Spanish green lentil and chorizo soup
12 Std. 45 Min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35 min
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Irish stew
1 Std. 30 Min
Beef goulash with dumplings
1 Std. 45 Min
Vienna sausages with split pea soup
1 godz. 10 min
Mexican cottage pie
1 Std. 30 Min
Lamb and barley soup
50 min
Sausage and butter bean winter stew
25 Min
Southern-style pork and bean casserole
40 Min
Pea and ham soup
2 Std. 20 Min