Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 50 g de jus d'abricot
- 250 g d'abricots frais, dénoyautés
- 1 c. à soupe de jus de citron
- 1 blanc d'œuf
- 60 g de sucre glace maison
- 100 g de crème liquide entière, très froide
- 2 c. à soupe d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 543 kJ / 130 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues
3h 20min
Blanc-manger coco-ananas
4 Std. 15 Min
Mousse aux nectarines
2u. 45min
Mousse à l'abricot
2u.
Mousse à l'abricot
3h 30min
Blanc-manger fraise rhubarbe
40min
Soupe de prunes et glace à la cannelle
4h 45min
Fraîcheur de nectarine
25min
Crémet sur lit d'abricot, coulis de framboises
13 godz. 30 min
Crème brûlée aux pralines roses
3h 15min
Tartare d'abricots mousse de mascarpone
2h 15min
Mousse aux pommes
40min