Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 50 g de jus d'abricot
- 250 g d'abricots frais, dénoyautés
- 1 c. à soupe de jus de citron
- 1 blanc d'œuf
- 60 g de sucre glace maison
- 100 g de crème liquide entière, très froide
- 2 c. à soupe d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 543 kJ / 130 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verrines à l'orange
1h 15 min
Mousse à l'abricot
2h
Pannacotta au coulis de mangue
4 Std. 15 Min
Pêches pochées, framboises, amandes
45 min
Mousse aux griottes
2h 30 min
Blanc-manger fraise rhubarbe
40 min
Mousse à l'abricot
3u. 30min
Mousse de fraises et framboises
20min
Mousse aux fruits rouges
5h
Mousse de fraise
4 Std. 15 Min
Coulis de fruits
10min
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2h 30 min