Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
370
g de vin blanc, bourgogne ou beaujolais de préférence
lub 370 g de vin rouge - 2 bâtons de cannelle
- 2 étoiles de badiane
- 4 clous de girofle
- 500 g de sucre à confiture
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 4521 kJ / 1062 kcal
- Białko
- 0.1 g
- Węglowodany
- 252 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nougat de Montélimar
3h 30min
Pain d'épices
3 Std.
Calissons d'Aix
24h
Sucre de Noël
1 godz. 5 min
Confiture de tomates aux épices
13 Std.
Sucre orange-épices de Noël
2 Std.
Confiture de lard
25 min
Liqueur kiba
30min
Farine de champignons
5 dk
Moutarde indienne
15min
Confiture de pommes à la pâte d'amande
25 min
Guimauves à la fraise
3h 35 min