Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1200 g di acqua
- 300 g di spinaci in foglia surgelati
- 1 cucchiaino di sale
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 dose di pasta sfoglia pronta
- 1 uovo sbattuto
- 100 g di Feta a dadini (0,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 481 kJ / 115 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 262.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 dk
Torta salata ricotta e spinaci
2 Std.
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza
1sa 30 dk
Frittata di zucchine e ricotta
40 Min
Quiche di zucca ed erbette
1sa 30 dk
Crostata salata tricolore
1sa 30 dk
Torta salata svuotafrigo
2 Std.
Torta salata asparagi e ricotta
1sa
Quiche vegetariana agli spinaci e peperoni
1sa
Quiche di spinaci e speck
2 Std.
Torta salata porri e bietole
1sa 30 dk
Mini strüdel salati al porro e salmone
1sa 20 dk