![Rigatoni con salsa ai peperoni Rigatoni con salsa ai peperoni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/31153d9dad8553c742be08038a82fe5c/Derivates/a6a73fb03b169d0a485e11bd4b198b734fbeb7a1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- ½ mazzetto di timo fresco (circa 10 g), le foglioline lavate e asciugate
- ¼ di mazzetto di origano fresco (circa 5 g), le foglioline lavate e asciugate
- 1 vasetto di pomodori secchi, sott'olio (circa 280 g)
- 250 g di peperoni rossi, a pezzi (4 cm)
- 140 g di cipolle, tagliate a metà
- 250 g di acqua
- 40 g di concentrato di pomodoro
- 15 g di aceto balsamico
- ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaio di sale
- 500 g di pasta secca (ad es. Rigatoni)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3020 kJ / 721 kcal
- Białko
- 24.9 g
- Węglowodany
- 125 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Bucatini all'amatriciana
45 min
Polenta con salsa alla panna e champignons
50min
Pasta con salsa al tonno
30 min
Tumbet (gratin di verdure di Maiorca)
1 godz. 15 min
Pasta al tonno e melanzane
30 min
Sugo alla bolognese vegano
40 min
Gnocchi Tricolore
35min
Pappardelle alla papalina
30 min
Cornetti al prosciutto
35min
Risotto Cinque P
30 min
Sugo alla bolognese
3h 15 min
Pasta fredda alla norma
30 min