Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g di olio di oliva
- 100 - 150 g di misto per soffritto (cipolla, cipollotti, porri), a pezzi (2 cm)
- 350 - 400 g di verdure miste (zucchine, carote, zucca, pomodori, patate, sedano), a pezzi (2 cm)
-
50
g di misto di verdure, surgelate (opcjonalnie)
lub 50 g di piselli surgelati (opcjonalnie) - 700 - 800 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) -
½ - 1
cucchiaino di sale
lub ½ - 1 cucchiaio di salsa di soia - 60 - 80 g di pasta secca per minestra
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Minestra saporita di pasta e verdure
50min
Burro al pomodoro
5 Min
Pizzoccheri di Poschiavo con verdure
1 Std. 30 Min
Minestrone
45min
Minestrone
45min
Ragù di carne alla bolognese
1 Std. 30 Min
Salsa al pomodoro
40 min
Zuppa di verdure
25min
Minestra di carote e menta
35 Min
Salsa al pomodoro
25min
Succo di barbabietola dolce
10 Min
Minestrone con ceci
40 min