Minestra saporita di pasta e verdure

Minestra saporita di pasta e verdure

4.6 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di olio di oliva
    20 - 25 g
  • di verdure miste (zucchine, carote, zucca, pomodori, patate, sedano), a pezzi (2 cm)
    350 - 400 g
  • di misto per soffritto (cipolla, cipollotti, porri), a pezzi (2 cm)
    100 - 150 g
  • di acqua
    700 - 800 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino
    1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • di sale
    ½ - 1 cucchiaino
    ½ - 1 cucchiaio di salsa di soia
  • di misto di verdure, surgelate (opcjonalnie)
    50 g
    50 g di piselli surgelati
  • di pasta secca per minestra
    60 - 80 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 160 kcal / 670 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...