Insalata di fagiolini verdi con patate e vinaigrette di verdure

Insalata di fagiolini verdi con patate e vinaigrette di verdure

4.7 3 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
8 porzioni

Składniki

  • di acqua
    780 g
  • di patate, a pasta gialla densa pelate, a cubetti (1 cm)
    500 g
  • di sale
    1 ½ di cucchiaino
  • di fagiolini verdi lavati, a pezzi (6 cm)
    500 g
  • di olio vegetale ad es. olio di vinaccioli oppure olio di semi di girasole
    130 g
  • di scalogni
    60 g
  • di carote
    100 g
  • di prezzemolo a foglia liscia, fresco
    20 g
  • di succo di limone
    15 g
  • di senape
    10 g
  • di aceto
    25 g
  • di zucchero
    ¼ di cucchiaino
  • di pepe macinato
    2 pizzichi
  • di rapanelli rossi lavati, tagliati in
    quattro
    200 g
  • di mais dolce (150 g), sgocciolato (140 g)
    1 scatola
  • di lattuga verde, tipo iceberg
    150 g
  • di crescione inglese (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 252 kcal / 1056 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 327 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...