Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, solo le foglie
- 1 cipolla
- 1 spicchio di aglio
- 800 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 290 g di fagioli rossi in scatola, lavati e sgocciolati
- 300 g di riso Parboiled
- 1 cucchiaio di olio di oliva
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- 2 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l ciascuno cubetto)
- 350 g di acqua
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe macinato + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1865 kJ / 440 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Rösti di verdure con crema ai funghi
1h 15 min
Risotto ai funghi con insalata di zucca
Brak ocen
Spaghettini al sugo con polpettine di lenticchie
1h 5min
Churros
1h 15 min
Minestra di carote e menta
35min
Fideuà di verdure
Brak ocen
Orzo alla mediterranea
1h
Zuppa di patate e lenticchie con speck
40min
Curry verde di pollo
55min
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20 min
Minestrone con ceci
40min
Zuppa di spinaci e lenticchie
50min