Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zucca
- 600 g di zucca (arancia), a cubetti (2 cm)
- 30 g di semi di zucca
- 10 g di olio di oliva
- 1 ½ cucchiaino di fior di sale
- 4 pizzichi di pepe nero macinato
Pesto e pasta
- 80 g di formaggio Sbrinz, a pezzi (2 cm)
- 80 g di gherigli di noce
- 30 g di funghi porcini secchi
- 1 spicchio di aglio
- 2 rametti di timo fresco
- 50 g di olio di oliva
- 1600 g di acqua
- 1 ½ cucchiaio di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 400 g di pasta secca (es. rigatoni)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3317.3 kJ / 792.9 kcal
- Białko
- 24.9 g
- Węglowodany
- 94.2 g
- Tłuszcz
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto di basilico
10min
Confettura di pesche e banane
Brak ocen
Caponata siciliana
30min
Torta di arance
50min
Picnic: insalata di patate, dip alla rucola e pomodori, pane di farro, ciambella al limone
Brak ocen
Stufato di manzo con patate e pasta
Brak ocen
Succo disintossicante
Brak ocen
Pasta al forno sprint
55p
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
45min
Sugo alla bolognese
3 godz. 15 min
Risotto al limone e spinaci
30min
Treccia al burro a 6 capi
2h 35min