Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 120 g di Parmigiano reggiano
Involtini di pollo
- 6 scaloppine di petto di pollo
- 1 - 2 pizzico di pepe macinato, a piacere
- 6 fette di prosciutto, seccato all’aria
Salsa di pomodoro
- 250 g di cipolle, tagliate a metà
- 100 g di pancetta a cubetti
- 400 - 500 g di pomodori freschi, tagliati in quattro
- 6 - 8 foglioline di dragoncello, fresco
- 100 g di vino bianco
- ½ cucchiaino di sale, a piacere
- 2 - 3 pizzichi di pepe macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1796 kJ / 428 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petti di pollo alla pizzaiola
55min
Baguette di Quiche Lorraine
Keine Bewertungen
Polpettine di carne e carote con ratatouille
35min
Polpettone di carne ai funghi
1h 30min
Millefoglie con glassa alla mela cotogna
Keine Bewertungen
Sformato di pasta
50min
Tortini alle verdure
55min
Stufato di pollo alla senape
40min
Fagottini di pollo con patate e verdure
55min
Tabulè di quinoa e tonno
40min
Quiche ai 4 formaggi
45 Min
Crêpe
1h 15min