Spaghetti alla busara
TM6 TM5

Spaghetti alla busara

4.2 (9 ocen)

Składniki

  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
  • 60 g di cipolla bianca in quarti
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 320 g di spaghetti
  • 16 scampi, puliti (vedere consigli)
  • 50 g di Vermouth bianco
    lub 50 g di vino bianco secco
  • 2 - 3 pizzichi di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe bianco macinato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3624.3 kJ / 866.2 kcal
Białko
109.8 g
Węglowodany
62 g
Tłuszcz
16 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
3 g
Sód
2638.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy