Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 60 g di cipolla bianca in quarti
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 320 g di spaghetti
- 16 scampi, puliti (vedere consigli)
-
50
g di Vermouth bianco
lub 50 g di vino bianco secco - 2 - 3 pizzichi di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3624.3 kJ / 866.2 kcal
- Białko
- 109.8 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 2638.5 mg
Alternatywne przepisy
Rotolo di frittata
45min
Dampfnudeln con confettura di ciliegie
2h 30 min
Broéto chioggiotto
1h 10 min
Pasta al pesto con mozzarella e pomodorini confit
30min
Crepes con peperoni, salame e mozzarella
45min
Caponata siciliana
30min
Salmone al pesto di pomodori rossi
30min
Pici all'etrusca
1 godz. 45 min
Ravioli alla carbonara
1h 30min
Gamberoni in guazzetto
40min
Braciole pugliesi
1h
Tagliatelle con ragù di salsiccia e funghi
1h 30min