Petti di pollo alla pizzaiola

Petti di pollo alla pizzaiola

4.4 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 porzioni

Składniki

  • di filetto di petto di pollo, senza pelle
    800 g
  • di sale + q.b.
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero + q.b.
    ½ cucchiaino
  • di formaggio Edam o un altro formaggio a pasta semidura (ad es.Gruviera, Emmental, Fontina), a pezzi
    200 g
  • di olio di oliva
    30 g
  • di cipolle a metà
    150 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di polpa di pomodoro a pezzi in scatola o fresca
    600 g
  • di dado per brodo
    1 cucchiaino colmo
    1 cubetto di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di origano, secco
    1 ½ cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 331 kcal / 1386 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...