Guisado de bacalhau à Italiana com batata a vapor

Guisado de bacalhau à Italiana com batata a vapor

3.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 doses

Składniki

  • filetes de bacalhau fresco s/ pele (200 g cada unid. aprox.)
    4
  • sal p/ temperar, mais ¼ c. de chá
    3 c. chá de
  • salsa só as folhas
    5 pés de
  • água
    700 g
  • batata nova c/ casca (ver dica)
    700 g
  • cebola cortada em metades
    150 g
  • azeite
    30 g
  • polpa de tomate
    400 g
  • tomate cortado em cunhas
    200 g
  • passas de uva
    30 g
  • azeitonas pretas s/ caroço
    100 g
  • pinhão cru
    20 g
  • alcaparras em conserva
    20 g
  • piripíri
    1 c. chá de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 533.2 kcal / 2231 kJ
Białko 48.4 g
Tłuszcz 15.9 g
Węglowodany 51.9 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 2524.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...