Filetes de peixe-galo com salada de bulgur e molho holandês de abacate

4.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 doses

Składniki

Filetes e bulgur
  • filetes de peixe-galo (ver dica)
    600 g
  • sal
    1 pitada de
  • limão só o sumo
    ½
  • salsa
    10 g
  • coentros
    10 g
  • amêndoa c/ pele
    80 g
  • azeite
    80 g
  • sal
    2 c. chá de
  • água
    1200 g
  • bulgur
    200 g
  • feijão-verde cortado em pedaços (2 cm aprox.)
    150 g
Molho holandês de abacate
  • chalota cortada em pedaços
    20 g
  • água
    100 g
  • gemas de ovo
    2
  • limão (só o sumo)
    ½
  • vinagre de vinho tinto
    ½ c. chá de
  • abacate (150 g aprox.)
    1
  • sal
    ½ c. chá de
  • cebolinho picado
    1 c. sopa de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 1524.8 mg
Białko 43.4 g
Kalorie 2945.2 kJ / 703.9 kcal
Tłuszcz 38.1 g
Błonnik 13.5 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 51.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...