Tarte de peru, milho e curgete

Tarte de peru, milho e curgete

4.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 doses

Składniki

Massa quebrada
  • farinha tipo 65
    250 g
  • manteiga
    120 g
  • água
    60 g
  • sal
    ½ c. chá de
Recheio
  • curgete (200 g aprox.), s/ extremidades
    1
  • cenoura cortada em pedaços
    150 g
  • alho-francês cortado em pedaços
    200 g
  • azeite mais q.b. p/ pincelar
    30 g
  • peito de peru cortado em pedaços pequenos
    300 g
  • mostarda
    2 c. chá de
  • vinho branco
    80 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • molho inglês
    1 c. sopa de
  • farinha
    20 g
  • leite
    80 g
  • milho cozido escorrido
    150 g
  • cebolinho picado
    1 c. sopa de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 365.8 kcal / 1530.6 kJ
Białko 15.3 g
Tłuszcz 17.3 g
Węglowodany 35.5 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Sód 520.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...