Risotto alla sogliola e limone

Risotto alla sogliola e limone

4.4 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 4 - 5 di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 10 g di scorza di limone preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
  • 65 g di burro
  • 200 g di filetti di sogliola a pezzetti, (senza pelle e senza lische)
  • 50 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
  • 1 scalogno a metà
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Carnaroli
  • 70 g di vino bianco secco
  • 800 g di acqua
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
  • 1 pizzico di sale (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 492 kcal / 2058 kJ
Białko 14.6 g
Tłuszcz 20.1 g
Węglowodany 66.1 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Sód 264.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...