Risotto cavoletti di Bruxelles e pancetta
TM6 TM5 TM31

Risotto cavoletti di Bruxelles e pancetta

4.6 (45 ocen)

Składniki

  • 30 g di scalogno a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 80 g di pancetta a cubetti
  • 150 g di cavoletti di Bruxelles, puliti e a fettine
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 15 minuti)
  • 60 g di vino bianco secco
  • 800 g di acqua
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne
    lub 1 cucchiaino di sale
  • 30 g di burro a tocchetti
  • 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2126.5 kJ / 508.3 kcal
Białko
13.9 g
Węglowodany
66.4 g
Tłuszcz
21.4 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Błonnik
2.8 g
Sód
881.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy