Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de patatas en trozos grandes y regulares (aprox. 5x5 cm)
- 600 g de agua
Pesto
- 60 g de queso parmesano en trozos (2 cm)
- 50 g de piñones
- 60 g de aceite de oliva
- 25 - 30 g de eneldo fresco
- 20 g de alcaparras
- 10 g de zumo de limón
- 120 g de yogur griego
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
Ensalada
- 50 g de cebolla roja
- 4 huevos
- 1300 g de agua
- 400 g de espárragos verdes frescos (1 manojo)
- 150 g de pepino, rodajas (2 mm) (opcjonalnie)
- piñones tostados
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2118.2 kJ / 506.3 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 469 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brócoli dorado con salsa de atún
20 Min
Ensalada de cuscús con berenjena, pimiento y tomates cherry
30min
Ensalada en tarro al estilo griego
45min
Ensalada de lentejas y coliflor asada
1h
Ensalada tex-mex de quinoa y pollo
30min
Coliflor con pesto de pistachos
1h
Ensalada de garbanzos con espinacas en tarro
15min
Ensalada de lentejas en samfaina
1h
Ensalada de pasta con salsa de parmesano
1h
Bol de arroz con pollo Shawarma
1h 15min
Ensalada de espelta perlada a la griega
1h
Ensalada de arroz con langostinos y salsa de queso para llevar
40min