Wersje kompatybilne
Ensalada de verduras asadas con salsa de anacardos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de anacardo
- 100 g de anacardos crudos
- 1 diente de ajo
- 100 g de caldo de verduras (ver sugerencia)
Verduras asadas
- 600 g de verdura variada de temporada, en bastones (aprox. 1,5x7 cm) (ver sugerencia)
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 1 - 2 pellizcos de pimienta blanca molida
- 1 cucharada de garam masala
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1073 kJ / 256 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortilla de pimientos y cherrys con queso fresco
15min
Cuscús especiado de verduras
30min
Cuscús de coliflor con dátiles
10min
Ensalada templada de quinoa con batatas asadas y granada
30min
Rollos de jamón cocido con pesto de rúcula
15min
Ensalada de quinoa con tofu
45min
Mini poke bowls vegetarianos
40min
Tacos vegetales de lentejas con dip de tofu
4 godz. 30 min
Berenjenas caprese en caponata
50min
Ensalada de quinoa y judías blancas con vinagreta de cúrcuma
30min
Pasta de lenteja roja con espinacas, tomates secos y nueces
20min
Tartar de aguacate y tomates secos con mousse de atún
30min