Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 pimientos rojos (aprox. 250 g cada uno)
- 7 pellizcos de sal
- 30 g de cebolla
- 20 g de aceite de oliva
- 250 g de arroz integral
- 500 g de caldo de verduras
- 12 aceitunas negras sin hueso en rodajas
- 20 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 100 g de vino blanco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1436 kJ / 343 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 59.3 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 682.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asadillo de judías verdes
40min
Guiso de verduras italiano
40min
Judías verdes con garbanzos y salmón
30min
Rollitos de repollo con salmón
1h
Pasta de lenteja roja con berenjena asada y langostinos
1h 15min
Guiso de lentejas y champiñones
45min
Coliflor con pesto de pistachos
1h
Tortilla al horno con guisantes
30min
Tortitas de patata con espinacas salteadas
35min
Ensalada de patatas y espárragos con pesto de eneldo
55min
Arroz cremoso al azafrán con calabacín, champiñones y beicon
50min
Ensalada de espelta perlada a la griega
1h