Urządzenia i Akcesoria
Karkówka po karkonosku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
300 - 400 g karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 4 plastry, lekko rozbitej
-
sól do oprószenia mięsa
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia mięsa
-
papryka ostra, mielona do oprószenia mięsa
-
olej do polania mięsa
-
120 - 140 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
1 ½ łyżeczki koncentratu pomidorowego
-
3 - 4 grzyby, suszone
-
2 śliwki suszone, bez pestek
-
550 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
53.8 mg
Białko
20 g
Kalorie
743.6 kJ /
178 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45 min
Schab z Varomy
3 godz. 40 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.
Schab z kiszoną kapustą
50 min
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Schab duszony w sosie
50 min
Schab gotowany na parze
1 godz. 50 min
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min