
Urządzenia i Akcesoria
Karkówka po karkonosku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
300 - 400 g karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 4 plastry, lekko rozbitej
-
sól do oprószenia mięsa
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia mięsa
-
papryka ostra, mielona do oprószenia mięsa
-
olej do polania mięsa
-
120 - 140 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
1 ½ łyżeczki koncentratu pomidorowego
-
3 - 4 grzyby, suszone
-
2 śliwki suszone, bez pestek
-
550 g wody
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
178 kcal /
743.6 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
53.8 mg