
Urządzenia i Akcesoria
Baleron z karkówki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 godz. 30 min
25 porcji
Składniki
-
karkówki wieprzowej, bez kości w jednym kawałku1000 g
Solanka
-
wody przegotowanej, zimnej1500 g
-
soli180 g
-
soli peklowej1 łyżka
Marynata
-
białej gorczycy½ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
owoców jałowca10
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
cukru1 łyżeczka
-
ziaren ziela angielskiego10
-
bazylii, suszonej1 łyżeczka
-
cząbru, suszonego1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
liści laurowych, suszonych5
-
oleju rzepakowego500 g
-
liści mięty, świeżych10
-
rozmarynu, świeżego tylko liście2 gałązki
-
wody1500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
107 kcal /
450 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
9.1 g
Węglowodany
0.2 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WĘDLINY I PASZTETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Rolada z boczku i schabu
11 godz. 40 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Schab z Varomy
3 godz. 40 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 godz. 30 min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 godz. 15 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 godz. 25 min
Kiełbasa słoikowa
26 godz. 30 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 godz. 30 min
Rolada mięsna
1 godz. 10 min
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min
Karkówka po karkonosku
1 godz. 50 min