Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g schabu wieprzowego, bez kości
- 5 owoców jałowca
- 4 ząbki czosnku
- 4 ziaren ziela angielskiego
- 5 - 10 g soli gruboziarnistej
- 3 goździki
- 2 liście laurowe, suszone
- 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
- ½ łyżeczki cukru
- 1 ½ łyżeczki musztardy
- 1 ½ - 2 łyżeczki chrzanu, tartego
- 1500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 296 kJ / 70 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 0.2 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schab gotowany na parze
1sa 50 dk
Schab z Varomy
3 godz. 40 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 godz. 25 min
Rolada ze schabu
5h 15min
Kiełbasa słoikowa
26 Std. 30 Min
Szynka w cieście chlebowym
101 godz.
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 godz. 30 min
Rolada mięsna
1 godz. 10 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3h 25min
Pasztet na Wielkanoc
2h 10 min