
Urządzenia i Akcesoria
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Karkówka w marynacie
-
4 plastry karkówki wieprzowej, bez kości (ok. 500 g), o grubości ok. 1,5 cm
-
1 gałązkę rozmarynu, świeżego
-
1 liść laurowy, suszony
-
6 ziaren pieprzu czarnego
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
½ łyżeczki soli
-
2 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
40 g oliwy z oliwek
Dodatki
-
500 g wody
-
700 g ziemniaków pokrojonych w 3 cm kostkę
-
2 szczypta soli
-
300 g kapusty włoskiej tylko liście, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Sos
-
150 g serka kremowego śmietankowego
-
30 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
647.3 kcal /
2709.5 kJ
Białko
32.8 g
Tłuszcz
37.3 g
Węglowodany
47.8 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Sód
778.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
10 Przepisów
Polska
Polska