Schab z kiszoną kapustą
TM6 TM5

Schab z kiszoną kapustą

4.0 (707 ocen)

Składniki

  • 200 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 700 g schabu wieprzowego, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 250 g kapusty kiszonej
  • 250 g pieczarek, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 150 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 20 g mąki pszennej
  • 60 g przecieru pomidorowego
    lub 60 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 200 g śmietany
  • 25 g whisky
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 20 g musztardy francuskiej
  • 1 łyżka tymianku, świeżego
  • chleb, pokrojony na kromki, ilość do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1748.7 kJ / 417.7 kcal
Białko
32.8 g
Węglowodany
27.7 g
Tłuszcz
19.5 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Błonnik
3.7 g
Sód
1009 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy