Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 700 g schabu wieprzowego, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 250 g kapusty kiszonej
- 250 g pieczarek, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 150 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 20 g mąki pszennej
-
60
g przecieru pomidorowego
lub 60 g przecieru pomidorowego, typu passata - 200 g śmietany
- 25 g whisky
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g musztardy francuskiej
- 1 łyżka tymianku, świeżego
- chleb, pokrojony na kromki, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1748.7 kJ / 417.7 kcal
- Białko
- 32.8 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 1009 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz poleszucki
1h 15 min
Rolada makaronowa z mięsem
1h 30min
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1h 55min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1h 30min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
1h 30min
Golonka w sosie piwnym
2h 20 min
Shoarma z kurczaka
1h 45 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1h
Schab duszony w sosie
50 min
Polędwica wieprzowa z kapustą kiszoną i purée ziemniaczanym
1h 10 min
Karkówka po karkonosku
1u. 50min