
Urządzenia i Akcesoria
Karkówka z cebulą
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
Karkówka z cebulą i ziemniaki
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
2 łyżeczki majeranku, suszonego
-
½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
-
1000 - 1100 g karkówki wieprzowej, bez kości
-
350 - 400 g cebuli pokrojonej w 5 mm plastry
-
1000 g wody
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
750 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
Sos grzybowy
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
250 g pieczarek
-
1 łyżka pudru z grzybów (patrz wskazówka)
-
10 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
658.8 kcal /
2758.3 kJ
Białko
35.2 g
Tłuszcz
45.2 g
Węglowodany
33.3 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
16.3 g
Sód
1236.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BOŻE NARODZENIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Udka z kurczaka z porem zapiekane w sosie tatarskim
1 godz. 30 min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50 min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 godz. 25 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Karkówka po karkonosku
1 godz. 50 min
Schab duszony w sosie
50 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min