
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g schabu wieprzowego bez kości
- 10 moreli suszonych, bez pestek
- 10 śliwek suszonych, bez pestek
- 4 łyżki oleju
- 3 łyżeczki papryki, mielonej
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
½
łyżeczki czosnku, granulowanego
lub 1 ząbek czosnku drobno posiekany - ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1000 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 101 kcal / 424 kJ
- Białko
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karkówka po karkonosku
1 godz. 50 min
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min
Pasztet z piersi indyka
2 godz.
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Szynka w cieście chlebowym
101 godz.
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13 godz. 20 min
Schab z Varomy
3 godz. 40 min
Biała kiełbasa z konfiturą cebulową
1 godz. 10 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 godz. 30 min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 godz.
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 godz. 30 min