Urządzenia i Akcesoria
Schab gotowany na parze
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
25 porcji
Składniki
-
1000 g schabu wieprzowego bez kości
-
10 moreli suszonych, bez pestek
-
10 śliwek suszonych, bez pestek
-
4 łyżki oleju
-
3 łyżeczki papryki, mielonej
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 ząbek czosnku, drobno posiekany½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1000 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8.7 g
Kalorie
424 kJ /
101 kcal
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WĘDLINY I PASZTETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Schab z Varomy
3h 40min
Roladki z piersi indyka
2h 30min
Rolada z indyka ze szpinakiem
2h 10min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2h 30min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1h 25min
Rolada z karkówki z grzybami
2h 35min
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
1h 20min
Schab chrzanowy
2h 30min
Baleron z karkówki
50h 30min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16h
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2h 15min
Karkówka po karkonosku
1h 50min