Urządzenia i Akcesoria
Schab duszony w sosie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
400 - 450 g schabu wieprzowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
30 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
20 g mąki pszennej
-
350 g wody
-
½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l)½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
20 g musztardy
-
20 g miodu, płynnego
-
30 - 35 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
468.5 mg
Białko
22.4 g
Kalorie
1436.6 kJ /
343.4 kcal
Tłuszcz
22.9 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Węglowodany
11.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 Min
Schab z Varomy
3 Std. 40 Min
Kurczak w sosie pomidorowo-paprykowym z kuskusem z fetą i cukinią
55 Min
Shoarma z kurczaka
1 Std. 45 Min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 Std.
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 Min
Karkówka z cebulą
1 Std. 45 Min
Pulpety w sosie pomidorowym
45 Min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 Std. 50 Min
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1 Std.
Schab z kiszoną kapustą
50 Min
Karkówka po karkonosku
1 Std. 50 Min