Schab duszony w sosie

Schab duszony w sosie

4.1 3.3K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 400 - 450 g schabu wieprzowego pokrojonego w 1 cm plastry
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 30 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 20 g mąki pszennej
  • 350 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l)
  • 20 g musztardy
  • 20 g miodu, płynnego
  • 30 - 35 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 343.4 kcal / 1436.6 kJ
Białko 22.4 g
Tłuszcz 22.9 g
Węglowodany 11.7 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 468.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...