Urządzenia i Akcesoria
Schab z Varomy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
-
1000 g schabu wieprzowego najlepiej środkowego (patrz wskazówka)
-
3 ząbki czosnku
-
40 g oleju słonecznikowego40 g oleju rzepakowego
-
15 g miodu wielokwiatowego, płynnego15 g miodu gryczanego płynnego
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżka majeranku, suszonego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
506.5 mg
Białko
24.8 g
Kalorie
1259 kJ /
300.9 kcal
Tłuszcz
20.8 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Węglowodany
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 godz. 30 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 godz. 30 min
Szynka drobiowa
2 godz. 10 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min
Pieczona szynka (kulka)
50 godz.
Schab duszony w sosie
50 min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 godz.
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Schab gotowany na parze
1 godz. 50 min
Karkówka po karkonosku
1 godz. 50 min