Żeberka w kapuście

Żeberka w kapuście

4.8 2.2K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • 1000 g żeberek wieprzowych, pasków pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 800 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
  • 120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do obsmażenia żeberek
  • 850 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki kminku, mielonego
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 896 kcal / 3752 kJ
Białko 41.2 g
Tłuszcz 79.3 g
Węglowodany 11.7 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...