Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g żeberek wieprzowych, pasków, pokrojonych na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 800 g kapusty kiszonej, odsączonej z zalewy
- 120 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do obsmażenia żeberek
- 850 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki kminku, mielonego
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe, suszone
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3752 kJ / 896 kcal
- Białko
- 41.2 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 79.3 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3 godz. 40 min
Golonka w sosie piwnym
2 Std. 20 Min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 Std. 40 Min
Flaczki wołowe
2 Std. 35 Min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2h 25min
Bigos
1 Std. 30 Min
Bigos podhalański
1h 40 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Karkówka po karkonosku
1 godz. 50 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Fasolka po bretońsku
13 Std. 30 Min