![Gluten-free Aubergine and Walnut Tart Gluten-free Aubergine and Walnut Tart](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/eb9717b3739e77251fd29800b2078589/Derivates/46dd8846c66364f42065d5816bef0ca9193c8ac8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g gram flour, plus extra for dusting
- 80 g water
- 70 g walnut oil
- 1 garlic clove
- 40 g onion, halved
- 2 - 3 pinches fine sea salt, to taste
- 15 g walnut halves
- 400 g aubergines, cut in pieces (2-3 cm)
- 100 g vegan cheese, grated (see tip)
- 1 Tbsp honey
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1342.5 kJ / 320.9 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 198.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM6)
45 Min
Grisons Barley Soup
55 Min
Courgette and Pine Nut Cake
50min
Gluten-free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1 godz. 30 min
Bulgar and Red Lentil Soup
1 Std.
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1h 15min
Sweet Potato and Corn Chowder
45 Min
Pumpkin, Coconut and Orange Cake
1 Std. 5 Min
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1 Std.
Bean Casserole with Fresh Tuna
40 Min
Garlic Turkey Stew
45 Min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1 Std.