Wersje kompatybilne
Lentil Burgers with Beetroot Rolls and Vegan Mayonnaise
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g lentils
- water, for soaking
Mayonnaise
- 250 g groundnut oil
- 50 g olive oil
- 15 g lemon juice
- 100 g soya milk
- 1 garlic clove
- 1 tsp fine sea salt
Bread
- 150 g sweet potatoes, cut in pieces (2 cm)
- 400 g water
- 100 g cooked beetroot, cut in pieces
-
25
g fresh yeast, crumbled
lub 2 tsp dried instant yeast - 500 g bread flour, plus extra for dusting
- 1 tsp fine sea salt
Burgers
- 1000 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 70 g bread, torn in pieces
- 10 g fresh parsley, leaves only
- 100 g red onions, quartered
- 50 g wheat germ
- 25 g olive oil, plus extra for frying
- fresh spinach leaves, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2473 kJ / 591 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 34 g
Alternatywne przepisy
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30min
Vegan Burger
5h
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2 Std. 15 Min
Amaranth and Chickpea Patties
1h 30min
Cauliflower and Black Bean Balls
1 Std. 10 Min
Five Grain Porridge with Cardamom and Cinnamon Drizzle
30min
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 Min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 Std. 10 Min
Sweet Potato Brownies
8h 55min
Chickpea Pancakes
20min