![Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/71547ED3-D918-4182-AEE6-5D5B9D603585/Derivates/38459E9A-F743-45D2-ABB7-2DB75FF98AF3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 110 g plain flour, plus extra for dusting
- 60 g unsalted butter, cold, diced
- 35 g water, cold
- 1 pinch fine sea salt
-
¼
tsp dried thyme
lub ½ tsp fresh thyme leaves
Filling
- 30 g unsalted butter
- 30 g olive oil
- 140 g onions, quartered
- 3 garlic cloves
- 20 g fresh basil leaves
- 3 medium eggs
- 2 egg yolks, from medium eggs
- 500 g ricotta cheese
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
Topping
- 200 g sun-dried tomatoes in oil, plus 30 g of their oil
- ½ tsp sweet paprika
- 1 pinch fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1544 kJ / 369 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet Potato and Courgette Frittata
45min
Goat's Cheese Pie
1 Std. 10 Min
Sweet Potato Strudel with Spinach and Pine Nuts
1 godz. 40 min
Baked Spinach and Cheese Strata
9h 45min
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
1 godz. 40 min
Carrot and Peanut Bake
55 Min
Stuffed Butternut Squash with Feta
1 godz. 50 min
Spinach, Tomato And Cheese Lasagne
2 godz. 45 min
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1h 20min
Kale Meat(less) Balls
30min
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40min