Urządzenia i Akcesoria
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
8 slices
Składniki
Pastry
-
plain flour plus extra for dusting110 g
-
unsalted butter cold, diced60 g
-
water cold35 g
-
fine sea salt1 pinch
-
½ tsp fresh thyme, leavesdried thyme¼ tsp
Filling
-
unsalted butter30 g
-
olive oil30 g
-
onions quartered140 g
-
garlic cloves3
-
fresh basil leaves20 g
-
medium eggs3
-
egg yolks from medium eggs2
-
ricotta cheese500 g
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper or to taste½ tsp
Topping
-
sun-dried tomatoes in oil plus 30 g of their oil200 g
-
sweet paprika½ tsp
-
fine sea salt1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
12.3 g
Kalorie
1544 kJ /
369 kcal
Tłuszcz
26.6 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Creamy White Beans and Leeks
20 min
Mushroom Stroganoff
30 min
Sweet Potato and Courgette Frittata
45 min
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1 godz. 35 min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1 godz.
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50 min
Courgette and Feta Risotto
30 min
Pumpkin and Onion Galette with Autumn Coleslaw
55 min
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 godz.