Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gluten-free Pastry
- 150 g almond flour (see tip)
- 120 g buckwheat flour
- 1 tsp dried parsley
- 1 tsp dried oregano
- ½ tsp fine sea salt
- 1 Tbsp ground linseed
- 1 Tbsp olive oil, plus extra for greasing
- 4 ½ Tbsp water
Filling
- 240 g tinned artichoke hearts, drained, halved
- 100 g sun-dried tomatoes in oil, drained, roughly chopped
- 50 g fresh baby spinach
- 5 sprigs fresh basil leaves
- 3 Tbsp nutritional yeast flakes
- 1 tsp dried oregano
- 1 pinch dried chilli flakes
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 400 g firm tofu, pressed for 15 minutes (see tip), then broken in pieces
- 1 Tbsp almond milk
- 100 g onions, quartered
- 3 garlic cloves
- 20 g olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2011.7 kJ / 480.8 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 12.3 g
- Sód
- 741.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1h
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Vegan Burger
5h
Black Bean and Sun-dried Tomato Dip
30min
Vegan Bean Burgers
1h 20 min
Vegan Cauliflower Fettuccine Alfredo
50 min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 min
Chickpea Pancakes
20 min