Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g hazelnuts
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 30 g shallots, halved
- 5 garlic cloves, 2 peeled, 3 unpeeled
- 20 g extra virgin olive oil, plus 1 Tbsp for brushing and extra for greasing and drizzling
- 130 g polenta
- 630 g water
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 2 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper, plus 2 pinches
- 1 medium egg
- 250 g asparagus, woody ends removed, thick stalks halved
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1222 kJ / 294 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 880 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pumpkin and Onion Galette with Autumn Coleslaw
55 Min
Asparagus Risotto
45 Min
Polenta with Ratatouille
1j 20 menit
Scandinavian Rye Bread
27hod.
Polenta with Ratatouille
1j 20 menit
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2 Std. 50 Min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1h 10 min
Bruschetta with White Bean Purée and Gremolata - Bruschetta con crema di fagioli bianchi e gremolata
20 min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40 min
Goats Cheese and Caramelised Onion Quinoa Tart
1h 50min
Nut Balls with Tomato Sauce
50 menit
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1j