Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g hazelnuts
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 30 g shallots, halved
- 5 garlic cloves, 2 peeled, 3 unpeeled
- 20 g extra virgin olive oil, plus 1 Tbsp for brushing and extra for greasing and drizzling
- 130 g polenta
- 630 g water
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 2 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper, plus 2 pinches
- 1 medium egg
- 250 g asparagus, woody ends removed, thick stalks halved
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1222 kJ / 294 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 880 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kale Meat(less) Balls
30 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1 godz. 20 min
Mushroom Parmentier
1 Std. 10 Min
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2 Std. 15 Min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1sa 15 dk
Curried Squash Galette
1 godz. 20 min
Nut Balls with Tomato Sauce
50 Min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1 Std.
Pea and Courgette Tarts
1 Std.
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1 Std. 10 Min