Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust

Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust

4.2 39 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 slices

Składniki

  • hazelnuts
    50 g
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    80 g
  • shallots halved
    30 g
  • garlic cloves 2 peeled, 3 unpeeled
    5
  • extra virgin olive oil plus 1 Tbsp for brushing and extra for greasing and drizzling
    20 g
  • polenta
    130 g
  • water
    630 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    ½
    ½ tsp vegetable stock paste, homemade
  • fine sea salt
    2 tsp
  • ground black pepper plus 2 pinches
    ¼ tsp
  • medium egg
    1
  • asparagus woody ends removed, thick stalks halved
    250 g
  • fresh thyme leaves only
    3 sprigs

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 294 kcal / 1222 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 17 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 880 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...