![Artichoke And Tofu Dip Artichoke And Tofu Dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/60DFF436-96D4-44FD-927E-F831114D835C/Derivates/6c6bf692-26bf-464d-925d-705bcbb1fadd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 240 g artichoke hearts, in oil, drained
- 130 g firm tofu, cut in pieces
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- ½ tsp dried mixed herbs
- ½ tsp sugar
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 279 kJ / 67 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 godz. 10 min
Lentil Burgers with Beetroot Rolls and Vegan Mayonnaise
4hod. 20min
Black Bean and Sun-dried Tomato Dip
30 min
Baba Ganoush
1 godz.
Almond Cauliflower Cream Soup with Herb Oil and Crispy Flatbread
45 min
Sumac and Tahini Houmous
10 min
Herb Cashew Spread
8h 10min
Aubergine and Almond Dip
20 min
Lemon and Roasted Garlic Speltotto
2 Std.
Spelt and Buckwheat Bread
1h 55min
Green Vegetable Frittata - Frittata verde
25 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.