Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g water
- 400 g orzo, rinsed and drained
- 2 Tbsp extra virgin olive oil
- ½ tsp fine sea salt, to taste
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra for garnishing
- 130 g feta cheese, in pieces
- 340 g artichoke hearts, marinated, drained
- 60 g pine nuts, toasted
- 100 g sun-dried tomatoes, cut in thin slices
- 240 g tinned chickpeas, rinsed and drained (1 x 400 g tin)
- 1 Tbsp lemon juice
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3281 kJ / 781 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 20 g
Alternatywne przepisy
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 Min
Lemon Orzo
40 min
Orange Chicken with Giant Couscous and Pine Nuts
1h 30min
Nectarine, Stilton and Walnut Salad with a Raspberry Vinaigrette
10 Min
Asparagus Risotto
45min
Smoky Couscous Salad
20 Min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30 min
Roasted Sweet Potato and Broccoli Spelt Salad
1 Std. 15 Min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45min
Sweet Potato, Pecan and Blue Cheese Risotto
30 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.