Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g bread, torn in pieces
- 2 shallots, halved
- 2 garlic cloves
- 250 g kale, tough stalks removed
- 50 g olive oil
- 2 tsp ground cumin
- 70 g feta cheese, crumbled
- 6 stalks fresh mint, leaves only, finely chopped
- 1 medium egg
- fine sea salt, to taste
- macadamia oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 417.2 kJ / 99.8 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 min
Chickpea Pancakes
20 min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1h 15min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1h
Vegetable Oat Bake
1h 15min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55 min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1h 40 min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Lentil Burgers with Beetroot Rolls and Vegan Mayonnaise
4 Std. 20 Min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30 min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min