Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g carrots, cut in slices (5 mm)
- 100 g onions, cut in bite-size pieces
- 200 g courgettes, halved lengthways and cut in slices (1 cm)
- 1 garlic clove
- 1 anchovy, tinned
- 20 g fresh basil leaves
- 30 g fresh parsley
- 50 g olive oil
- 200 g cherry tomatoes
- 1 pinch fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 4 fresh trout fillets, skinless (approx. 150 g each)
- 600 g water
- olive oil, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1521 kJ / 364 kcal
- Białko
- 34.7 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
Alternatywne przepisy
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40 min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 min
Smoked Salmon, Avocado and King Prawn Salad
20min
Fish Stew
45 min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1h
Lemon and Herb Salmon Burgers with Parmesan Courgettes
30 min
Mini Laxpuddings
1h 10min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35 min
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50 min
Cod with citrus butter
50 min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25 min