Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 50 g de miel
- 150 g d'eau
- 4 brins de romarin frais
- 500 g d'abricots frais, coupés en deux
Le jour même
- 40 g de dattes dénoyautées
- 40 g d'amandes décortiquées
- 100 g de farine de blé
- 65 g de beurre doux, mou et en morceaux
- 90 g de sucre roux
- 1 œuf
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- ½ c. à café de sel
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 30 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 1 blanc d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2332.3 kJ / 556.8 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 69.5 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 503.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Craquelins aux pistaches
30 Min
Confiture pêche et verveine
1 Std. 5 Min
Glace melon-pastis et gressins au sésame
2h
Coupe des îles
10 Std. 30 Min
Lotte crémeuse au safran
3h 35min
Salade de tomates façon panzanella, glace à l'avocat
9 Std. 25 Min
Gaspacho tomate-abricot
1h 20min
Cake orange-pavot
1sa
Crème glacée aux noix, crumble aux agrumes et à la lavande
17h 15min
Gaspacho melon, abricot et feta
30 Min
Confiture abricot-gingembre
1 Std. 55 Min
Sorbet au melon
10 Min