Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le mélange d'épices
- 60 g de bâtons de cannelle
- 10 g de gingembre en poudre
- 5 g de clous de girofle
- 10 g de noix de muscade en poudre, à ajuster au goût
- 1 anis étoilé
La confiture de pommes
- 90 g de jus de citron
- 650 g de pommes, coupées en quatre (réserver les épluchures et les pépins)
- 1200 g d'eau
- 180 g de sucre roux
- 20 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 1419.5 kJ / 339.3 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 87.8 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 13.3 g
- Sód
- 32.5 mg
Alternatywne przepisy
Confiture pomme et citron à la vanille
40 min
Confiture de fruits rouges
1h
Marmelade aux 3 agrumes
6 godz.
Confiture de myrtilles
1 godz. 45 min
Confiture abricot-gingembre
1 Std. 55 Min
Confiture abricot-amande à la rose
6h 45min
Confiture de pêches
1h 5min
Confiture de fraises à la vanille
45 min
Confiture courge-orange
6 godz.
Confiture de pommes et de kiwis
1 Std. 50 Min
Confiture de framboises
1h 5min
Confiture de poires
6 godz.