Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau minérale
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine de petit épeautre, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 2 c. à soupe de graines de sésame doré
- 1 c. à soupe de graines de pavot
- 1 c. à soupe de graines de lin
- 1 c. à soupe de graines de courge
- 1 c. à soupe de graines de tournesol
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 7564 kJ / 1788 kcal
- Białko
- 67 g
- Węglowodany
- 326 g
- Tłuszcz
- 64 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain de seigle
5h
Pain noir aux graines
2 godz. 45 min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6 godz. 10 min
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain moulé aux graines
3 Std. 50 Min
Tourte auvergnate au seigle
4u. 45min
Pain express au sésame
1 godz. 15 min
Pain de campagne en cocotte
2h 10 min.
Pain viking au sésame
3h 10min
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40min
Mon pain de campagne maison
4 godz. 40 min