Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau minérale
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine de petit épeautre, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 7450 kJ / 1760 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 322 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre aux graines
6 godz. 10 min
Pain noir aux graines
2sa 45 dk
Baguette au sarrasin
15 godz. 25 min
Pain à la patate douce
5hod. 25min
Pain de campagne
3 Std. 45 Min
Pain de seigle
4h 10 min
Tourte auvergnate au seigle
4h 45min
Pain express au sésame
1h 15min
Gressins italiens
1h 55 phút
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 Std. 20 Min
Pain au levain
17sa
Pain cocotte seigle et épautre
2 godz. 40 min