Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau minérale
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine de petit épeautre, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 7450 kJ / 1760 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 322 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3h 45min
Pain d'épeautre aux graines
6 godz. 10 min
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6 godz. 10 min
Baguette au sarrasin
15 godz. 25 min
Pain au levain
17 Std.
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Tourte auvergnate au seigle
4 Std. 45 Min
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Pain noir aux graines
2h 45min
Pain de campagne en cocotte
2 godz. 10 min
Pain aux céréales, abricots et figues
2 godz. 15 min